Yemek yarışması 29 Mayıs 2025 Perşembe günü 09.00 – 13.00
saatleri arasında yapılacaktır.
Ödül töreni 29 Mayıs 2025 Perşembe günü saat 14.00’da Ethem
Erkoç Toplantı Salonu’nda yapılacaktır.
Yarışmaya başvuran öğrenciler, yapılan mülakat sonrasında
belirtilen yemeklerde yarışacaklardır.
Her öğrenci sadece bir yemek yapımında yarışabilir.
Öğrenciler yarışmaya katılacakları yemekleri evlerinde
önceden hazırlayacaklardır. Bu öğrenciler yapım aşamalarını video ve resimlerle
belgeleyecekler, yarışma öncesinde jüriye teslim edeceklerdir.
Yarışmacılar, yemekleri en az 4 (dört) porsiyon (tabak)
yapacaklardır.
Yarışmacılar, kendilerine belirtilen yarışma saatinden en az
bir saat önce Meslek Yüksekokulları Kampüsü 1.Kat Yemekhanesinde hazır
bulunacaklardır.
Yarışmacılar, yaptıkları yemekleri, jüri değerlendirmesi
öncesinde kendilerine verilecek Hitit Üniversitesi logosu olan tabaklarda
jüriye sunacaklardır. Ayrıca bir adet de sunum tabağı hazırlayacaklardır
(Toplam iki ayrı tabak hazırlanacaktır).
Yarışmacılara, yemek yapımında kullanılmak üzere bazı temel
malzemeler verilecektir. Bu malzemeleri almak isteyen öğrenciler, 27 Mayıs 2025
Salı günü 10.00 – 12.00 saatleri arasında Meslek Yüksekokulları Kampüsü
Mutfağında hazır bulunmaları gerekmektedir.
Yemek yapımında kullanılacak tencere, bıçak, kepçe, tava gibi
mutfak malzemeleri yarışmacılar tarafından tedarik edilecektir.
Jüriler yapılan yemekleri hijyen kuralları, reçeteye uyma,
yemek tadı/lezzeti/pişmesi, sunumu (tabak düzeni) ve servis edilmesi
(hazırladığı tabağı jüriye getirip servis etmesi) kriterlerine göre
değerlendirecektir.
Her yemek grubunda, belirtilen yemeği en iyi yapan öğrenciye
ödül verilecektir.
Tüm öğrencilere Katılım Sertifikası verilecektir.
Yemek Adı |
Başvuru Yapabilecek Öğrenciler |
Mercimekli Hamur Aşı |
Hitit Üniversitesi Önlisans, Lisans, Lisansüstü ve Doktora Öğrencileri başvurabilir. * Bu kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
Bölümü (Aşçılık Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri
başvuramaz. |
Soğan Gallesi |
Hitit Üniversitesi Önlisans, Lisans, Lisansüstü ve Doktora Öğrencileri başvurabilir. * Bu
kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı, Turizm
ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri başvuramaz. |
Leblebi Helvası |
Hitit Üniversitesi Önlisans, Lisans, Lisansüstü ve Doktora Öğrencileri başvurabilir. * Bu
kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı, Turizm
ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri başvuramaz. |
Çorum Baklavası - Gül sarma (küçük) - Has Baklava - Sıkma Baklava |
Hitit Üniversitesi Önlisans, Lisans, Lisansüstü ve Doktora Öğrencileri başvurabilir.
|
Efelek Sarması |
Bu kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri başvurabilir. |
Kıtırlı Düğün Çorbası Yonuz Erikli Yahni Un helvası |
3 Kişilik Grup Yarışması
Otel,
Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı) öğrencileri
başvurabilir. |
|
|