Yarışma Başvurusu

Başvuru için tıklayınız


Yarışmaya yalnızca Hitit Üniversitesi öğrencileri katılabilir.

 

 HİTİT ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ GÜNLERİ
ÖĞRENCİLERARASI
YEMEK YARIŞMASI KURALLARI

Yemek yarışması 29 Mayıs 2025 Perşembe günü 09.00 – 13.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Ödül töreni 29 Mayıs 2025 Perşembe günü saat 14.00’da Ethem Erkoç Toplantı Salonu’nda yapılacaktır.

Yarışmaya başvuran öğrenciler, yapılan mülakat sonrasında belirtilen yemeklerde yarışacaklardır.

Her öğrenci sadece bir yemek yapımında yarışabilir.

Öğrenciler yarışmaya katılacakları yemekleri evlerinde önceden hazırlayacaklardır. Bu öğrenciler yapım aşamalarını video ve resimlerle belgeleyecekler, yarışma öncesinde jüriye teslim edeceklerdir.

Yarışmacılar, yemekleri en az 4 (dört) porsiyon (tabak) yapacaklardır.

Yarışmacılar, kendilerine belirtilen yarışma saatinden en az bir saat önce Meslek Yüksekokulları Kampüsü 1.Kat Yemekhanesinde hazır bulunacaklardır.

Yarışmacılar, yaptıkları yemekleri, jüri değerlendirmesi öncesinde kendilerine verilecek Hitit Üniversitesi logosu olan tabaklarda jüriye sunacaklardır. Ayrıca bir adet de sunum tabağı hazırlayacaklardır (Toplam iki ayrı tabak hazırlanacaktır).

Yarışmacılara, yemek yapımında kullanılmak üzere bazı temel malzemeler verilecektir. Bu malzemeleri almak isteyen öğrenciler, 27 Mayıs 2025 Salı günü 10.00 – 12.00 saatleri arasında Meslek Yüksekokulları Kampüsü Mutfağında hazır bulunmaları gerekmektedir.

Yemek yapımında kullanılacak tencere, bıçak, kepçe, tava gibi mutfak malzemeleri yarışmacılar tarafından tedarik edilecektir.

Jüriler yapılan yemekleri hijyen kuralları, reçeteye uyma, yemek tadı/lezzeti/pişmesi, sunumu (tabak düzeni) ve servis edilmesi (hazırladığı tabağı jüriye getirip servis etmesi) kriterlerine göre değerlendirecektir.

Her yemek grubunda, belirtilen yemeği en iyi yapan öğrenciye ödül verilecektir.

Tüm öğrencilere Katılım Sertifikası verilecektir.


Yemek Adı

Başvuru Yapabilecek Öğrenciler

Mercimekli Hamur Aşı


Hitit Üniversitesi Önlisans, Lisans, Lisansüstü ve Doktora Öğrencileri başvurabilir.


* Bu kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri başvuramaz.

Soğan Gallesi

Hitit Üniversitesi Önlisans, Lisans, Lisansüstü ve Doktora Öğrencileri başvurabilir.


* Bu kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri başvuramaz.

Leblebi Helvası

Hitit Üniversitesi Önlisans, Lisans, Lisansüstü ve Doktora Öğrencileri başvurabilir.


* Bu kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri başvuramaz.

Çorum Baklavası

- Gül sarma (küçük)

- Has Baklava

- Sıkma Baklava

Hitit Üniversitesi Önlisans, Lisans, Lisansüstü ve Doktora Öğrencileri başvurabilir.


* Bu kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri başvuramaz.

Efelek Sarması

Bu kategoriye Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı) öğrencileri başvurabilir.

Kıtırlı Düğün Çorbası


Yonuz Erikli Yahni


Un helvası


3 Kişilik Grup Yarışması

 

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık Programı) öğrencileri başvurabilir.